Cool Dudes Help

Movies / Gaming / Shop

APEX 8. szezon

5 min read

Elindult a nyolcadik szezon

Ebben a szezonban amellett hogy jó pár részt szó szerint szétbombáztak a régi Kings Canyonból, vannak azért új épületek is amelyet az úgynevezett ECHO (Ecological Cleanup and Hazard Outreach) épített a trailerben látott katasztrófa után. A legszembetűnőbb felülről nézve az északi részen lezuhant űrhajó, ami köré álványzatot is felhúztak már és a környékre két csapat szinte mindig érkezik. Egy az értékesebb loot egy pedig a felfedezés reményében. Lehetőség van több irányból is lejönni az északi részről, az új alagút például kitűnő lehetőség és így még több játékkimenetelre számíthatunk a jövőben. 

Nem messze a Spotted Lakes lett a Slum lakes-ből ami fergeteges mesterlövész hely tud lenni ha kicsit várunk egy-egy térképen áthaladó csapatra. A távolsági harcot tovább szorgalmazván a játékba került 4 ECHO tábor környékén elhelyezett megfigyelő torony, amelyek csak egyszer aktiválhatóak az panel megnyomásával.

Az új karakter Fuse Technikai képessége egy kisebb gránát tüzijátékban merül ki, ami egy csekély területen sorozatban pukkantgatja ki a petárdáit. Jól jöhet szűkebb területek átmeneti eltorlaszolására, de általában nem sebez túlságosan. Az Ultimate-je viszont egy tűzkör megidézése, amely egy Caustic vagy Horizon társsal igencsak borsot tud törni az ellenfél orra alá egy-egy támadásnál (push). Ha a tűz megéget csapattársat és ellenfelet is viszont, ha a közepébe dobunk egy mérgező gáz bombát, az másik csapat azt se tudja merre meneküljön. Az néha meglepő lehet, ha Wattson telepített Ultimate pajzstöltője köré szeretnénk lőni, hisz ekkor Fuse támadása ártalmatlan.

Van egy passzív képessége, ami a jövőben óriási előnyhöz fog juttatni pár csapatot, ami pedig nem más, mint a gránátvető és hordozó képessége. Az kezdeti időkben még dupla annyi gránátot hordhattak maguknál a játékosok, míg mára minden egy teljes helyet foglal el a táskánkban. Fuse viszont rendelkezik egy extra zsebbel a gránátoknak. A vetés, vagy hajítás itt nem is a megfelelő szó ha az eszköz használatát kell jellemezzük, ez az ember olyan távolságokba képes eljuttatni akár az Arc Start is egy-egy magaslatról, hogy a gyanútlanul álldogálót villámcsapásként fogja érinteni az eset. Habár közelíteni nem lehet, mégis rendkívül pontosan lehet a karjára szerelt masinából lövelni.

A dobható robbanó tölteteknek olyan szempontból is nagyobb szerepe van ebben az évadban, hogy bárki felhasználhat egyet, hogy a térképen elhelyezett nagyobb konténerek kinyissa. Nem kell mást tenni mint az ajtó előtt állva a megfelelő gombbal akcióhős szerűen rátapasztjuk a töltetet és félrehúzódunk. Loba karakterrel lehet legkönnyebben észrevenni ezeket a kincsesládákat. A kezdeti időkben ajánlott pár kört menni vele, hogy a loot-ok értékét egyes helyeken felmérjük, hiszen ez is változott az előzőekhez képest. Szerencsére a fejlesztők javítottak Loba karkötőjén, mert az előző évadban számtalan helyen egyszerűen nem teleportált. Jelentős bejelentés továbbá, hogy a karcsú Wraith hitbox-át is módosították a torzó és kecses kis lábái tájékán. Ezentúl talán egy kicsit könnyebben lehet eltalálni, mielőtt beugrana a kis dimenziójába.

Horizonnal 4 másodpercig tovább maradhatunk a levegőben a képességével, viszont akkor kezdődik csak töltődni ha az a 25 másodperc letelt és a anti-gravitációs zóna eltűnt. Az Octane ugrópadjának mechanikája is változott kissé. Csúszva/ guggolva megközelítve laposabb az íve az ugrásnak de távolabb is visz, míg ha normálisan nekifutunk, jó magasra feldob. Mirage hasonmásainak lépései pedig kaptak némi hangot. Ha az ellenfél Mirage melletted nyomja meg az Ultimate képességét nem fogsz megsüketülni a lépések zajától, de határozottabban nehezebb lesz beazonosítani az igazit. Rampart Sheila-ja végre 180 fokban el tud fordulni, ami nagy előrelépés, hiszen amúgy is nehéz volt jól és rendszeresen kihasználni egy ilyen gyors ütemű játékban. Azonban a  stratégiailag fontos területeken megvédésében óriási előny lehet ezzel a kis változtatással.

A heavy ammot használó fegyverek családját bővítette a 30-30 Repeater. Ki lehet vele próbálni és heavy ammos társaival, hogy ha egy másik csapat az ajtók mögé bújna, a kilincsre lövés elméletileg ki tudja nyitni azt. Érdekes módon a 30-30 lövéseinek ereje változik akár 35%-kal is, így érdemes megvárni amíg kékre betölt a fegyver hogy a legmagasabb sebzést vigyük be. Alapvetőleg egy közép-távoli fegyver amin jól áll a 3X célkereszt, de meg kell tanulni a helyes ütemet a használatához. G7 Scout és Longbow között van valahol, így értelemszerűen közelharcban nem a legjobb.

Kikerült a double-tap trigger, ami a shotgun kedvelőit elbátortalanította az EVA-8 választásakor. Ugyanakkor az Anvil Rounds egy új kiegészítő visszakerült több szezon pihenőidő után. Ez a hop-up megnöveli a sebzést és a Flatline vagy R-301-re szerelve brutális pusztítást eredményez.

A beállításokban már kiválasztható a Sebzés számolása, ami a Kitűzők után küzdőket segíti leginkább. Akik nyomon akarják követni a játék alatt nyújtott teljesítményüket, most megtehetik. A Season 7-ben Wingman, Sentinel, Havoc, G7, Alternator fegyvereket találhattunk a pályán teljesen arany felszereltséggel. Ebben az szezonban R-301, 30-30 Repeater, Mozambique, Longbow DMR, Spitfire várja a szerencsésebbeket.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *